Протести аграріїв у Брюсселі набирають агресивних настроїв

8 вересня 2015 30 0
Протести аграріїв у Брюсселі набирають агресивних настроїв
Ukrinform.uaПротести аграріїв у Брюсселі набирають агресивних настроїв

Маніфестація сільгоспвиробників у кварталі установ Європейського Союзу у, Брюсселі, завершилась заворушеннями і погромом. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», посилаючись на європейські засоби масової інформації.

Троє поліцейських отримали поранення в ході зіткнень з маніфестантами, один з них був госпіталізований із травмою ноги.

Традиційне місце маніфестацій проти політики ЄС — площа Шумана — мала до вечора понеділка поганий вигляд: згорілі газонні кущі, повалені стовпи, зірвані дорожні знаки.

На акцію протесту проти низьких цін на сільгосппродукцію сюди зібралися близько 5 тис. осіб і було пригнано майже 400 тракторів. Вони блокували весь так званий «європейський квартал». Серед протестувальників були сільгоспвиробники з Австрії, Бельгії, Німеччини, Данії, Іспанії, Італії, Франції та Швейцарії.

До 14:00 напруга на мітингу почала наростати. У поліцейських, що забезпечували порядок, полетіли яйця, пляшки та всяке сміття. Учасники акції підпалили автомобільні покришки. Поліції довелося застосувати водомети. Тоді маніфестанти почали громити і підпалювати сквер, що знаходиться в центрі площі. Їм вдалося прорвати ряди поліції і загнати на площу автомобільний причіп-караван, який вони теж підпалили.

Поліції доводилося застосовувати сльозогінний газ. Однак нікого не заарештували.

У цей час поруч проходило засідання позачергової Ради ЄС з сільського господарства, яка шукала рішення, як полегшити долю виробників, постраждалих від ринкової ситуації і російського ембарго на сільгосппродукцію.

Квартал Шумана був блокований весь день і недоступний для автомобільного руху. Для безпеки влада закрила станцію метро, ​​що дає вихід на площу.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою