Естонія. 400 молочних ферм виріжуть корів

8 жовтня 2015 62 0
Естонія. 400 молочних ферм виріжуть корів
Кurkul.comЕстонія. 400 молочних ферм виріжуть корів

В Естонії близько 15% молочних господарств пустять під ніж корів до кінця року, повідомляє інформаційне агентство Regnum, пише Аgronews.

Через нерентабельність виробництва, близько 400 молочних ферм Естонії можуть пустити під ніж свою худобу вже цього року.

Більшість власників молочних господарств вважають за необхідне перехід на м'ясне тваринництво у зв'язку з різким падінням цін на молоко. При цьому багато дрібних молочних господарств можуть просто розоритися.

Ціни на сире молоко у Прибалтиці найнижчі в Європейському Союзі. Якщо у середньому по ЄС сире молоко коштує понад €29/100 кг, то, наприклад, у Латвії його продають усього за €20/100 кг. Прибалтика і Фінляндія більше за інших постраждали від перевиробництва молока в ЄС і пов'язаного з цим падінням цін, так як вони також сильно залежали від поставок у Росію, яка ввела продовольче ембарго з 7 серпня минулого року.

При цьому російське ембарго не є головною проблемою європейських фермерів. У 2013 р. у Росію експортувалося тільки 10% європейських сільськогосподарських товарів. При цьому частка товарів, що потрапили під ембарго, становила всього 4%. З цих 4% більшу частину по молоку експортували країни Прибалтики та Фінляндія.

Виконано за допомогою Disqus