Уряд здешевить аграріям кредити до європейського рівня — Павленко

9 вересня 2015 56 0
Уряд здешевить аграріям кредити до європейського рівня — Павленко
Кurkul.comУряд здешевить аграріям кредити до європейського рівня — Павленко

В Україні мінімальна відсоткова ставка по кредиту сільгоспвиробникам сягає 25-30%. Про це під час робочої поїздки до Рівненщини сказав міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, повідомляє прес-служба Рівненської облдержадміністрації.

«Я повністю підтримую державну програму кредитування фермерських господарств. Вона дозволяє аграріям брати довгострокові кредити. Ці кошти вони можуть використати на купівлю сільськогосподарської техніки, міндобрив та палива. Зокрема, мінімальна відсоткова ставка по кредиту сільгоспвиробникам у Європейському Союзі становить 3-5%, а в Україні сягає 25-30%. Тож уряд і надалі буде працювати у напрямку здешевлення кредитів агровиробникам», — сказав посадовець.

Також посадовець додав, що у країнах ЄС є й інші державні програми підтримки сільгоспвиробників. Зокрема, у Німеччині держава компенсує фермеру €300/га, натомість в Україні ця сума становить лише $30.

«Сьогодні держава повинна підтримувати сільгоспвиробників, аби забезпечити продовольчу безпеку країни. А для цього ми повинні працювати у напрямку інтеграції в Євросоюз, аби залучати європейські кошти», — зазначив Олексій Павленко.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою