Інвестиції у АПК зросли на 10%

10 вересня 2015 61 0
Інвестиції у АПК зросли на 10%
Latifundist.comІнвестиції у АПК зросли на 10%

Обсяги капітальних інвестицій у сільське, лісове та рибне господарство протягом січня-червня 2015 р. зросли на 9,6%, порівняно з відповідним періодом минулого року і склали майже 9,43 млрд грн, зазначив міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко, пише прес-служба аграрної політики та продовольства України.

«І це у той час, коли загальний обсяг капітальних інвестицій у економіку знизився на 17,5%, у тому числі у промисловості на 28,1%», — зазначив посадовець.

Як зазначається у повідомленні, частка інвестицій у галузь сільського господарства із загального їх обсягу зросла на 2,2% (із 7,3% за 6 місяців 2014 р. до 9,5% — за відповідний період 2015 р.). Це дало можливість пригальмувати загальний спад обсягів інвестування в економіку. Зокрема, капітальні інвестиції безпосередньо в аграрну галузь зросли на 9,2%, у лісове господарство – на 51%, а у рибне – у 3,44 рази.

«Збільшення обсягів капітальних інвестицій у 2015 р. свідчить про зростаючу довіру інвесторів та впевненість у стабільність та надійність агросектору України. Мінагропрод реалізував низку реформ, спрямованих на пожвавлення бізнес-активності у галузі. Тепер спостерігаємо перші позитивні їх результати. Інвестори переконуються, що реформи здійснюються, Україна змінюється», — наголосив Олексій Павленко.

Виконано за допомогою Disqus