Через конфлікт Оцабрика з Тігіпком фермер може втратити насіння і добрива на 10 млн

3 квітня 2018 387 0
Через конфлікт Оцабрика з Тігіпком фермер може втратити насіння і добрива на 10 млн
Kurkul.com

Заступник генерального директора ТОВ «Південне», що у Донецькій області Олександр Варваровський у ексклюзивному коментарі Kurkul.com повідомив, що за контрактом з «Імперія-Агро» вартість неотриманої господарством продукції становить 10 млн грн.

«Ми домовилися з «Імперією-Агро», що проплатимо 20 % поставки насіння й добрив. Тобто вони кредитують нас за схемою 20 на 80.

По контракту в нас сума близько 10 млн грн. Близько 2 млн грн ми вже заплатили», — повідомив Олександр Варваровський.

За його словами, вирішення ситуації, що склалася, повинне бути обовязково в інтересах фермерів. Посівна не буде чекати завершення переговорів і судових рішень, бо старт сезону в південних регіонах уже відбувся.

«Мої побажання та побажання моїх колег полягають у тому,  щоб Імперія відпрацювала цей сільськогосподарський рік з тими показниками, із тим зобов’язаннями, які в неї є на сьогодні, укінці збере всі свої боргові зобов’язання, розрахується і працюватиме далі, але напевно вже з іншим банком», — зазначає заступник директора.

Другий варіант, найгірший, на думку фермера, — коли весь аграрний сектор, тобто всі фермери, у яких на сьогодні були визначені договори отримують так званий «кидок» на загальнонаціональному рівні. Бо багато хто недосіє, багато хто кому доведеться брати те, що залишиться — неходове на ринку.

«Втратять усі: і самі фермери, і держава недоотримає податків. Це буде взаємозалежним ланцюжком», — зазначає фермер.

Виконано за допомогою Disqus