Розберіться між собою і не робіть нас банкротами — фермер звернувся до Тігіпка з Оцабриком

4 квітня 2018 199 0
Володимир Бусол, директор ПП «Колос»
Kurkul.comВолодимир Бусол, директор ПП «Колос»

Від конфлікту «Імперії-Агро» та ТАСкомбанку директор ПП «Колос» Володимир Бусол з Київщини підрахував, що втратить 20 млн грн. Про це він повідомив в ексклюзивному коментарі Kurkul.com.

Звертаючись до «Імперії-Агро» та ТАСкомбанку фермер вимагає лише одного — віддати йому товар, за який заплачено кошти та не зривати посівну. Всі непорозуміння, що виникли між компанією та банком просить вирішити між собою та не втягувати фермерів у свій конфлікт.

За словами Володимира Бусола, якщо передоплачена продукція не надійде в найближчі дні, то наслідки будуть для господарства дуже тяжкими.

«По суті віддали 30 т карбаміду, трохи хімії завезли по пшеницях. А так, основний посівний матеріал, основні засоби захисту залишились там на складі», — розповів він.

Минулого року фермер теж зазнав втрат через засуху. Тоді, господарство заледве «вийшло в нуль».

«Платити податки зараз немає чим, зарплатню немає чим, взяли кредити на 10 млн, з них заплатили «Імперії-Агро». Якщо ми зараз не обсіємось, не знаю що я далі буду робити — як з людьми розраховуватись, як виплачувати орендну плату і як все фінансово врегулювати», — говорить чоловік.

Він додав, що з кожним місяцем господарство стає біднішім. Піднімають ціни на електроенергію, пальне, зростають податки.

«Допомоги від держави ніякої. Якщо ми виростили врожаю в межах 28 млн. грн, то 20% треба віддати в державу одразу. Хоча за що? Я власник землі, орендую землю, плачу орендну плату, плачу за це податки.  На моє невеличке господарство 7 млн орендна плата, 5,5 млн податки, повертаєш гроші за посівний матеріал, за хімію, добриво. І чи вдасться заробити?!», — обурюється Володимир Бусол.

Виконано за допомогою Disqus