В Уряді назвали кандидатів на посаду нового аграрного міністра

5 квітня 2018 1003 0
В Уряді назвали кандидатів на посаду нового аграрного міністра
Shutterstock

Наступного сесійного тижня на розгляд парламенту можуть винести ряд кадрових призначень в уряді, в тому числі, й заміну аграрного міністра, пише AgroPolit.com.

Нагадаємо, що нинішній міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий написав заяву про відставку ще 23 травня 2017 року. Однак Рада через брак голосів і хитку конструкцію коаліції так і не спромоглася розглянути дану заяву. Тож в.о. міністра є перший його перший заступник Максим Мартинюк.

За даними джерел, наразі є три претенденти на це крісло.

«Серед претендентів — президент асоціації УКАБ, генеральний директор ІМК Алекс Ліссітса, голова ВАР Андрій Дикун і перший зам аграрного міністра Максим Мартинюк. Найбільше шансів поки що у Ліссітси — 90%, його лобіюють аграрні групи. Хоча Дикун теж дуже хоче», — пояснює джерело, наближене до АП та КМУ.

Раніше до списку претендентів на пост Міністра аграрної політики вносили президентку «Асоціації тваринників України» Ірину Паламар, голову «Аграрний союз України» Геннадія Новікова та екс-міністра економічного розвитку і торгівлі (з 27 лютого по 2 вересня 2014 р.) в уряді Арсенія Яценюка Павла Шеремета.

Виконано за допомогою Disqus