Польща профінансувала створення ягідного кооперативу на Волині

6 квітня 2018 410 0
Польща профінансувала створення ягідного кооперативу на Волині
Kurkul.com

На Волині розпочали реалізацію проекту «Західноукраїнський садівничо-городницький кооператив». Проект отримав фінансову підтримку від Міністерства закордонних справ Республіки Польща в рамках програми польської допомоги в галузі розвитку. Про це повідомляє volynonline.com.

Польська сторона, яка є головним ініціатором проекту і стратегічним донором запланованої діяльності, зацікавлена в довготерміновій співпраці з майбутнім кооперативом.

Польські партнери передадуть українцям понад 70 тис. саджанців найкращих сортів малини, екологічні засоби охорони рослин і технічне обладнання, а також нададуть комплексну експертну підтримку для створення плантацій.

До кінця року паралельно опрацьовуватимуть стратегічні документи, необхідні для створення Західноукраїнського садівничо-городницького кооперативу, до якого додатково запросять об’єднані територіальні громади, українських експертів та аграрні школи із Волинської області.

«Минулорічна діяльність показала нам, що головне — це передача українським фермерам необхідних теоретичних знань та польського досвіду в сфері садівництва та городництва. За десятки років діяльності Польща випрацювала одні з найкращих і найбільш ефективних стандартів вирощування овочів та фруктів. Це особливо варто використати тепер, оскільки в рамках проекту на Волині буде створено екологічні плантації малини», — зазначив віце-консул РП у Луцьку Марек Запур.

За його словами, робота буде сконцентрована на створенні плантації (10 га).

Діяльність в рамках проекту, яку запланували до кінця 2018 р.:

  • створення на Волині 10 плантацій еко-малини за підтримки польських експертів і з використанням польських стандартів вирощування;
  • передача понад 70 тис. шт. саджанців польських сортів малини високої якості, екологічних засобів охорони рослин і технічного обладнання;
  • підтримка у формі тренінгів та послуг дорадників 30 підприємців та сільських господарств в Україні;
  • організація освітніх візитів до Польщі;
  • підписання довгострокових контрактів з польськими заводами з переробки фруктів і постачальниками саджанців.

Фіналом діяльності буде створення Західноукраїнського садівничо-городницького кооперативу, який об’єднуватиме місцевих виробників фруктів та овочів на Волині.

Виконано за допомогою Disqus