Оцабрик, Тігіпко та фермери провели тристоронні переговори

11 квітня 2018 591 0
Оцабрик, Тігіпко та фермери провели тристоронні переговори
Kurkul.com

В офісі ТАСКОМБАНКу були проведені переговори за участі акціонера Групи «ТАС» Сергія Тігіпко, т.в.о. Голови правління АТ «ТАСКОМБАНК» Володимира Дубєя, власника «Імперія-Агро» Юрія Оцабрика, керівництва фермерських асоціацій, а саме: «Аграрного союзу України», «Всеукраїнської аграрної Ради», асоціації «Сільськогосподарських виробників Поділля». Про це повідомила прес-служба ТАСКОМБАНКу.

«Усвідомлюючи, що посівна кампанія вже розпочалася, а конфлікт досі остаточно не вирішено, ТАСКОМБАНК продовжує вживати усіх необхідних і залежних від нього заходів задля його якнайшвидшого врегулювання. Після отримання від «Імперії-Агро» повного списку дебіторів і кредиторів цієї компанії, Банк зможе вийти з ними на зв'язок і запропонувати індивідуально кожному найбільш раціональне та ефективне у цій ситуації рішення і, врешті решт, завершити найбільш складну і гостру фазу переговорного процесу з «Імперія-Агро», — йдеться у повідомленні банку.

Наразі банк і компанія розробили та схвалили антикризовий план заходів, який, на думку сторін, за умови його чіткого та оперативного виконання дозволить владнати більшість суперечностей. Зокрема, йдеться про поетапне відвантаження фермерам товарі за складів компанії.

У свою чергу, на офіційному сайті «Імперія-Агро» оприлюднила декілька узгоджених сторонами рішень:

  • відвантаження клієнтам сьогодні почнеться з 12.00, так як ті відвантаження, які проводилися раніше та блокування програми  1С повністю зламали облік, що може призвести до порушення податкового законодавства та проблем з державою;
  • відвантаження товару відбуватиметься в пропорції 40% від передплати, а потім, після закриття заборгованості перед банком, довезення товару від постачальників та інвентаризації тих залишків, що залишились не тільки на основному складі, а і на 24 регіональних складах, буде тривати і далі.

«Ці вищезгадані заходи потрібні,  щоб упорядкувати відвантаження. Адже несправедливо, коли той, хто перший приїхав і «домовився» з деякими особами на воротах, завантажився по максимуму, а всі інші, хто не панікував, мають чекати вирішення конфлікту. Також машини, які будуть завантажені сьогодні, за територію бази виїжджати не будуть до завтрашнього дня для того, щоб завтра в робочий час банк дотримав свого слова і провів зарахування відвантаженого товару в рахунок боргу. Після цього процес відвантаження буде рухатися далі», — повідомили у компанії.

 

Виконано за допомогою Disqus