Аналітики прогнозують зростання виробництва часнику

12 квітня 2018 172 0
Аналітики прогнозують зростання виробництва часнику
Kurkul.com

На ринку часнику очікується суттєве збільшення виробництва та імпорту цієї продукції. За оцінками продавців насіннєвого матеріалу, в Україні площа під часником збільшиться на 1 тис. га. Про це повідомила аналітик плодоовочевого ринку Східної Європи Тетяна Гетьман, передає uhbdp.org.

«В Україні формується інакший попит, ціна вже не настільки важлива, як це було 3 роки, тому на ці зміни треба оперативно реагувати. Ринкова ціна формується в умовах балансу попиту та пропозиції. Виробникам варто контролювати собівартість, знижуючи її, та знижувати ризики, пов’язані з падінням ціни», — зазначила Тетяна Гетьман.

За її словами, овочевий сезон-2018 характеризуватиметься збільшенням виробництва тепличних овочів та подальшим розвитком експорту в ЄС.

Цього року відбудеться чергове скорочення виробництва картоплі у комерційному секторі, втім населення також може скоротити площі під «другим хлібом».

Капуста серед виробників залишається популярним овочем: за прогнозами, очікується збільшення виробничих площ по ранній та пізній капусті. При цьому через довгу зиму капуста півдня може «зустрітися» з капустою Закарпаття, цей фактор впливатиме на її ціну.

Виробництво моркви й буряку буде рости, а ціни на них падатиме. Спостерігається тенденція до збільшення виробництва напівфабрикатів та фасованої продукції з цих овочів.

Виконано за допомогою Disqus