ЄС виділить кошти на розвиток органічного молочарства на Житомирщині

12 квітня 2018 103 0
ЄС виділить кошти на розвиток органічного молочарства на Житомирщині
Kurkul.com

У рамках грантового проекту з Європейським Союзом Баранівська ОТГ, що на Житомирщині залучить більше €760 тис. на створення органічного простору у громаді, органічних виробництв та залучення молоді до розвитку ОТГ. Про це йдеться на сайті Житомирської ОДА.

«Органічний простір, органічне виробництво, інновації та активні громадяни є основою стратегії розвитку Баранівської ОТГ. Тому саме на цих складових побудований проект. У рамках проекту планується будівництво сироварні, органічної ферми, шкільної майстерні та теплиць, торгово-тренінгового центру, проведення навчань для вчителів та жителів громади і багато іншого», — заступник голови Баранівської міської ОТГ Оксана Загорська.

Баранівська міська рада вже отримала перший транш у розмірі 600 тис. грн, які планують спрямувати для виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво торгово-тренінгового центру та органічної міні-сироварні.

«Ми вже зареєстрували кооператив «Мілка», на базі якого буде створюватися органічна міні-сироварня. Мешканці приватних господарств, які мають корову, об’єднавшись у кооператив та одержавши органічні виробничі потужності, збільшать вартість молока. Торгово-тренінговий центр дозволить розвивати такий органічний бізнес та стане базою для навчань. Тут будуть продаватися сільськогосподарські продукти, вирощені на території громади, та розташований бізнес-інкубатор. Таким чином усі створювані кооперативи матимуть власний фірмовий пункт продажу продукції», — розповіла заступник міського голови.

Термін реалізації проекту становить 3 роки.

 

 

Виконано за допомогою Disqus