Професор зі Стенфорда створив пшеничне м'ясо

12 вересня 2015 41 0
Професор зі Стенфорда створив пшеничне м'ясо
Іnventure.com.uaПрофесор зі Стенфорда створив пшеничне м'ясо

Компанія Impossible Foods виробляє «пшеничне м'ясо» — продукт із рослинної сировини, який за своїм виглядом, смаком і текстурою практично не відрізнити від м'яса, пише InVenture.

Проект заснував 60-річний професор у галузі біології та фізики з Стенфорда Патрік Браун. Основною метою Брауна, при розробці Impossible Foods, було зрозуміти, що робить м'ясо таким, яке воно є. Це допомогло йому створити унікальний продукт і кардинально змінити уявлення людей про м'ясо рослинного походження.

Браун розробив «рослинну кров» — інгредієнт, який забарвлює продукт Impossible Foods у червоний колір і надає йому смак, схожий на м'ясний. Ця рідина добувається із рослин.

Вартість виробництва однієї котлети з такого «м'яса» обходиться у $20. На думку керівництва компанії, собівартість виробництва буде падати при зростанні його масштабу. У кінці цього року продукція Impossible Foods уже може потрапити на прилавки магазинів.

Усього стартап залучив $75 млн. Від таких фондів, як Google Ventures, Khosla Ventures і засновника Microsoft Білла Гейтса. Більша частина інвестицій була використана для розширення виробництва.

Улітку 2015 р. Google намагалася придбати компанію за $30 млн.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою