Виробництво зернових у 2020 р. збільшиться до 100 млн т?

11 вересня 2015 45 0
Виробництво зернових у 2020 р. збільшиться до 100 млн т?
Latifundist.comВиробництво зернових у 2020 р. збільшиться до 100 млн т?

В Україні до 2020 р. планується збільшити виробництво зернових до 100 млн т та подвоїти їх експорт, про це сказав «Європейській правді» міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

«До 2020 р. плануємо збільшити виробництво зернових в Україні до 100 млн т та подвоїти їх експорт. А також – збільшити виробництво продукції з високою часткою доданої вартості у три рази. Ну і, звичайно, залучити іноземних інвестицій до агросектора в розмірі понад $8 млрд», — зазначив посадовець.

За його словами, для потенційних інвесторів буде запропоновано широку гамму можливостей – кожен може обрати на свій смак. Перспективними стануть вкладення у розвиток зрошувальних систем на Півдні України. Світовий Банк уже висловив готовність долучитися до цього проекту.

«Спільно проведений технічний аналіз реального стану іригаційних систем виявив, що наразі вони зношені на 82%. А повноцінне забезпечення зрошувальною водою південних областей дасть можливість збільшити їх врожаї втричі», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою