Через хвороби в Китаї буде неврожай часнику

7 травня 2018 313 0
Китайський часник, заплетений косичками
ukrup.com.uaКитайський часник, заплетений косичками

В китайському окрузі Цзіньсян, що відомий своїми значними площами вирощування часнику, якраз розпочався сезон збирання молодого часнику. Однак через шкідників та хвороби велика частина врожаю була втрачена. Про це повідомляє  SuperAgronon.com з посиланням на FreshPlaza.com.

Днями тут навіть презентували розроблений китайськими інженерами часникозбиральний комбайн. Однак, місцеві  виробники констатують, що сподівання на високий врожай не виправдались. Посіви страждають від шкідників та хвороб, поширеність яких значно більша, ніж минулого року, а обсяги виробництва продукції менші.

Ситуація пов’язана з тим, що саме під час осінньої кампанії з висадження часнику тут безперервно йшли дощі. Тому в деяких районах майже дві третини сходів загинули. Натомість, коли встановились високі температури, в деяких районах коріння молодих рослин просто згнило.

Деякі виробники часнику заявили, що бактеріальна гниль, мозаїчні хвороби та кореневі гнилі пошкодили понад 80% їхніх посівів, а деякі втратили увесь урожай.

Якщо в попередні роки з 0,07 га дрібні місцеві фермери могли збирати до 1 т часнику, то цього року — не більше 350-400 кг.

Виконано за допомогою Disqus