Неврожай у ЄС може відкрити для України додаткові шляхи експорту

15 серпня 2018 430 0
Картопля
pixabay.comКартопля

Проблеми з врожайністю у ЄС можуть відкрити для України додаткові шляхи експорту картоплі. Такою думкою поділився директор селекційної компанії «Агріко Україна» Микола Гордійчук, повідомляє Potatoclub.com.ua.

Він вважає, хоч експорт взагалі нелегка справа, проте наразі з’явились можливості для поставок на зовнішній ринок.

«У наших європейських сусідів склалися певні проблеми з урожайністю. У деяких регіонах Німеччини, Нідерландів, Бельгії цьогоріч можуть втратити третину, а то і до половини врожаю. І ті контракти, які у них були на поставку в Саудівську Аравію, ОАЕ, Північну Африку лишаються незакритими. Якраз туди могли б зайти українські виробники, показати свою якість та можливість постачання картоплі на ці ринки. Така нагода трапляється нечасто», — розповідає він.

Щодо переробки, не дивлячись на економічну, політичну нестабільність в країні, бізнесмени такі фінансують у розвиток компаній. Підтвердженням цього можна помітити багато обговорень щодо відкриття виробництва чіпсів на Миколаївщині. Переробка картоплі зростає у всьому світі. Так, щороку збільшується сегмент картоплі фрі на 10-15%, трохи повільніше — чіпси та крохмаль.

«Україна не буде стояти осторонь. Ми активний гравець, і якщо йтимемо в ногу з цими тенденціями, то у нас ринок переробки також зростатиме», — говорить Микола Гордійчук.

Натомість ринок свіжої картоплі не демонструє приріст. Замість картоплі населення обирає альтернативні продукти.

Виконано за допомогою Disqus