У Кропивницькому суд відхилив технічний позов рейдерів проти самих себе

11 травня 2018 279 0
Натовп навколо приміщення підприємства «Маріампольська»
gre4ka.infoНатовп навколо приміщення підприємства «Маріампольська»

Кіровоградський окружний адміністративний суд відмовив у відкритті провадження за позовом ТОВ «Вермонт Альянс» до держреєстратора, який зареєстрував право цього ж підприємства на частину сільськогосподарського кооперативу «Агрофірма Маріампольська». Про це повідомляє «Без купюр».

Нагадаємо:На Кіровоградщині рейдери намагаються захопити агрофірму

У квітні «Агрофірму Маріампольську» з села Луганка Петрівського району шахрайським способом було перереєстровано в ТОВ, а також змінено склад засновників та керівництво. Фактично, «Агрофірма Маріампольська» перейшла у власність «Вермонт Альянс».

За словами представників справжніх власників підприємства, рейдери подали позов фактично проти самих себе, адже просили оскаржити реєстраційні дії, які їх же і зробили правонаступником агрофірми. Позов є методом шахрайства, адже наявність справи в суді блокує розгляд скарги підприємства в так званій «антирейдерській» комісії Мінюсту.

Втім, суд відмовив у відкритті провадження.

«Зі змісту позову суд вбачає, що позивач є учасником товариства та намагається визнати протиправним свій статус і реорганізацію Кооперативу. У позовній заяві товариство зазначає, що підприємство відчужило йому корпоративні права агрофірми. Разом з тим, товариство повідомляє, що реєстраційні дії проведені на підставі заяви та документів, які подані особи, котра є також учасником товариства», — йдеться в ухвалі.

Натомість скаргу справжніх власників агропідприємства «Агрофірма Маріампольська» після численних звернень фермерів нарешті призначили до розгляду. Згідно з повідомленням на сайті Мін’юсту, розгляд відбудеться 11 травня.

Виконано за допомогою Disqus