На Кіровоградщині рейдери намагаються захопити агрофірму

5 квітня 2018 859 0
Натовп навколо приміщення підприємства «Маріампольська»
gre4ka.infoНатовп навколо приміщення підприємства «Маріампольська»

Голова правління СВК агрофірма «Маріампольська» Костянтин Міщанін заявив про рейдерське захоплення його підприємства, яке знаходиться у Петрівському районі Кіровоградської області. Про це повідомляє gre4ka.info.

«21 березня підприємство подало документи на участь в земельних торгах, в аукціоні. Документи були прийняті працівником Держгеокадастру Костянтином Сичовим, нам повернута копія. Він сказав, що за кілька днів ми отримаємо квиток учасника аукціону. Минув тиждень, я дзвонив кілька разів, він мене водив за ніс. А коли я приїхав 30 березня то мені вручили документи про відмову агрофірмі в участі в торгах. Для цього не було підстав», — розказав Костянтин Міщанін.

Сьогодні вранці фермери виїхали до Кропивницького, щоб добитись відповіді від керівництва Держгеокадастру, чому так сталось, проте їм подзвонили із агрофірми і повідомили, що наразі в офіс фірми прибули четверо людей, які показують документи про те, що підприємства СВК агрофірма "Маріампольська" вже не існує.

Як з’ясувалось, 30 березня СВК «Агрофірма Маріампольська» було ліквідовано, натомість зареєстровано ТОВ «Агрофірма Маріампольська». Новими власниками виявилась київська фірма ТОВ «Вермонт Альянс».

Відповідно до держреєстру, нове товариство має статутний фонд 25 млг грн з часткою Костянтина Міщаніна — 7,5 млн грн, та ТОВ «Вермонт Альянс» —17,5 млн грн.

Представники «нових власників» з’явились на території підприємства та намагались приступити до управління ним. Проте після спілкування з працівниками СВК «Агрофірма Маріампольська», сільським головою та правоохоронцями спішно покинули підприємство.

В обласній юстиції керівнику агрофірми порадили звернуться до Мінюсту або до суду. Поліція розпочала розслідування за ч.4 с.190 ККУ (шахрайство) та ст. 358 ККУ(підроблення документів) через ст. 15 (замах на злочин).

Виконано за допомогою Disqus