Фермери налаштовані на пікет Верховної Ради

22 травня 2018 494 0
Фермери пообіцяли прийти під стіни ВР
unian.uaФермери пообіцяли прийти під стіни ВР

Якщо депутати не схвалять законопроект, що запропонувала Асоціація фермерів та приватних землевласників України, фермери підуть під Раду. Про це йдеться на rivnepost.rv.ua.

Законопроектом, поданим АФЗУ, (№ 8236 від 05.04.2018 р.) передбачена передача землі, яка перебуває у них в постійному користуванні, у приватну власність їхнім рідним після їхньої смерті (№ 8236 від 05.04.2018 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо передачі права власності фермерським господарствам на земельні ділянки, надані засновникам таких господарств у постійне користування, довічне успадковуване володіння для створення та/або ведення фермерського господарства (селянського (фермерського) господарства»).

«Ми вимагаємо у нардепів підтримати цей законопроект своїм голосом. Адже він важливий для нас: землю, яка перебувала у фермера в постійному користуванні, віддадуть йому в приватну власність. І процедура її оформлення відбуватиметься без втручання Держгеокадастру. 15 травня законопроект винесуть на розгляд. Якщо депутати не проголосують за його прийняття, Асоціація пікетуватиме в Києві ВР, добиваючись, щоб наші вимоги почули», — зазначає голова АФЗУ Рівненщини Андрій Кузьмич.

На думку заступника начальника управління Держгеокадастру в Рівненській області Сергія Дубича, прийняття закону знизить соціальну напругу в області. Він також наголосив, що йдеться не про ті людські паї, які фермери орендують у містян та жителів сіл, а про ті, які їм давно виділили в постійне користування.

Виконано за допомогою Disqus