Поляків стурбувала низька ціна на українську ягоду

29 травня 2018 1830 0
Поляки розпочали заготівлю ягід для заморожування
pixabay.comПоляки розпочали заготівлю ягід для заморожування

У Польщі розпочався сезон заготівлі ягід для заморожування. Переробні підприємства вже почали скуповувати суницю садову та готуватися до закупки інших ягід. Польські переробники вже стурбовані перспективою реалізації продукції, адже Україна стала серйозним конкурентом. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

«Попит на польські заморожені ягоди суттєво знизився через конкуренцію з виробниками заморожених ягід з України», — пояснює ситуацію координатор закупок фруктів в компанії «LST-Polska» Даріуш Войчак.

За його словами, цього року сезон розпочався дуже швидко, стан більшості ягідних плантацій характеризується як задовільний, тільки деякі виробники скаржаться на негативний вплив посухи.

Наразі, у польських виробників є дві найбільші проблеми:

  • дефіцит робочих рук, внаслідок чого страждають не тільки виробники ягід, а й переробні підприємства;
  • питання рентабельністо виробництва польських заморожених ягід через потужну конкуренцію з боку українських переробних підприємств. 

«Україна — це швидко зростаючий гравець на глобальному ягідному ринку. Сьогодні польські переробні підприємства більше уваги приділяють саме закупкам української сировини. Це буде мати прямий негативний вплив на ціни польської сировини. Ми очікуємо зниження цін на всі види м’яких ягід, найбільше падіння прогнозується по малині», — каже Даріуш Войчак.

За даними «Інфо -Шувар», сьогодні польські підприємства декларують ціну закупки на українську заморожену суницю в дуже широкому діапазоні і в середньому на 40% нижче цін минулого сезону.

Виконано за допомогою Disqus