Дари Гуцульщини планують постачати карпатське сіно в Арабські Емірати

29 травня 2018 110 0
Карпатське сіно для арабських коней
pixabay.comКарпатське сіно для арабських коней

Сільськогосподарський кооператив «Дари Гуцульщини» з Путильського району Чернівецької області оформив аграрні розписки на розвиток справи із заготівлі сіна. Вони планують впровадити експорт цієї сировини для арабських коней, повідомляє Національний прес-клуб «Українська перспектива».

У Чернівецькій області корів, кіз, овець утримують здебільшого люди похилого віку. Щоб не обробляти землі в горах далеко від домівок, вони купують готове тюковане сіно. Тому кооператив вирішив займатись заготівлею сіна.

Але це не єдина ціль, яку переслідує кооператив. У плані є також продаж сіна до Арабських Еміратів. Зараз туди доставляють сіно з гір Шотландії та Іспанії. Бо господарі елітних арабських скакунів висувають високі вимоги до харчування своїх тварин. За словами голови кооперативу «Дари Гуцульщини» Сергія Терена, трава з Карпат по якості не поступається іноземним аналогам, бо є екологічно чистою. Тому, щоб це реалізувати і можуть стати у нагоді розписки.

Чернівецька область почала користуватись новим фінансовим інструментом з початку цього року. Сергій Терен відмічає, що необхідно розвивати аграрний сектор і взагалі сільську місцевість. Проте, для отримання бажаного результату буде складно без додаткового фінансування. Це пояснюється тим, що аграрні розписки набагато простіші за кредитний механізм.

Виконано за допомогою Disqus