Нідерландські супермаркети пропонують покупцям самостійно збирати урожай салату

2 червня 2018 109 0
Нідерландські супермаркети пропонують покупцям самостійно збирати урожай салату
pixabay.com

У травні цього року в одному з магазинів голландської торгової мережі «Albert Heijn» розпочато експеримент — в торговому залі розміщений стенд з живими зростаючими салатами. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

За словами представника фірми –виробника невеликих гідропонних установок і овочевої продукції Міхіела ван Зантена,стенд виглядає, як великий букет з салату.

Споживачам пропонується самим вибрати вподобані головки. Інтерес до новинки дуже великий, відвідувачі магазину охоче фотографують стенд, але економічну ефективність такого способу пропозиції продукції вдасться оцінити лише після закінчення експерименту.

В асортименті триколірні салати (три сорти в одному горщику), салат з кучерявим листом і дуболистий салат. Одночасно це хороша можливість фахівцям мережі по овочах і фруктах оцінити реакцію споживачів на нові, незвичні для них сорти салату, якщо їх презентувати таким способом.

Салат з корінням розміщується в відрах з отворами. Одночасно на стенді розміщуються 35 рослин салату, а також пакувальний матеріал. Відра містять живильний розчин, тому рослини продовжують рости і залишаються свіжими. Споживачі легко можуть вийняти рослину з відра і помістити в пластиковий стакан, завдяки чому розчин не капає на підлогу по всій торговельній залі. Зрозуміло, що найкраще цей стенд виглядає, поки він повністю заповнений, тому працівникам магазину доводиться регулярно поповнювати його, як тільки запаси продукції скоротяться на 10% (тобто після покупки 4 головок салату).

Виконано за допомогою Disqus