Український ринок листового салату може зрости в 5 разів — експерти

4 березня 2018 1664 0
Український ринок листового салату може зрости в 5 разів — експерти
pixabay.comУкраїнський ринок листового салату може зрости в 5 разів — експерти

За даними Мінагрополітики, українські тепличні господарства забезпечують листовим салатом не більше 20 % ринку, і тільки в пік сезону їх частка доходить до 50 %. Проте, за прогнозами експертів, протягом найближчих 5 років цей ринок в Україні зросте за обсягами в 3–5 разів. Особливо перспективними є такі, поки ще недостатньо освоєні в нашій країні ніші, як вирощування салату й зелені, повідомляє pro-consulting.ua.

Вирощування салату в Україні поки носить в основному сезонний характер, а цілорічне виробництво овочів і зелені в теплицях поки ще недостатньо розвинене. Це пояснюється тим, що вирощування культур у закритому грунті істотно дорожче за собівартістю. Воно вимагає вкладення значно більших початкових коштів, ніж у відкритому, тому даний напрямок менш популярний серед українських аграріїв.

Проте, розвиток тепличних технологій не стоїть на місці. Завдяки їм уже вдалося збільшити врожайність тепличних овочів і зробити цей вид агробізнесу більш вигідним. Створене сьогодні передове тепличне господарство дозволить у недалекому майбутньому зайняти лідируючі позиції на ринку цілорічної зелені.

Виконано за допомогою Disqus