Ген у салаті збільшить витривалість рослин до посухи

8 червня 2018 86 0
Салат латук витривалий в умовах посухи
Clutch.uaСалат латук витривалий в умовах посухи

Команда дослідників з Каліфорнійського університету модифікувала салат латук і зробили його витривалим в умовах посухи та підвищених температур. Вчені сподіваються схожим чином селекціонувати й інші рослини. Про це повідомляє Zerno-ua.

«Це відкриття дозволить селекціонувати сорт салату з покращеним ростом рослини і проростанням насіння при високих температурах. Оскільки механізм у насінні салату латук, який перешкоджає проростанню у спекотну погоду, мабуть, доволі поширений у багатьох видів рослин, ми підозрюємо, що інші культури також можуть бути модифіковані у бік покращення характеристик росту. Це дуже важливо, оскільки очікується, що глобальна температура буде збільшуватись», — заявив директор Центра біотехнології насіння при Каліфорнійскому університеті в Дейвисі Кент Бредфорд.

Механізм гальмування росту салату при високій температурі та посусі добре працює в умовах дикої природи, але це перешкоджає виробництву комерційного салату. Під час дослідження вчені знайшли ділянку хромосоми у дикого предка салату латук. Коли ця ділянка була прищеплена культивованому сорту рослини, вона також стала витривалою до високих температур.

Виконано за допомогою Disqus