НААН представила 450 сортів і гібридів зернових

4 червня 2018 95 0
НААН представила 450 сортів і гібридів зернових
Kurkul.com

На демонстраційному полігоні Інституту зрошуваного землеробства НААН представили понад 450 сортів і гібридів зернових, зернобобових і овочевих культур. Презентація відбулася в рамках Міжнародного дня поля. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Повідомляється, що, зокрема, серед 450 сортів — понад 300 вітчизняної селекції і більш ніж 70 селекції саме Інституту зрошуваного землеробства.  До сортового і гібридного спектру увійшли 70 сортів пшениці озимої, 10 сортів пшениці ярої, більше 30 сортів ячменю озимого й ярого, 35 гібридів кукурудзи різних груп ФАО (190-500), більше 80 сортів сої (з них 74 вітчизняні), 80 гібридів соняшнику. Крім того, продемонстрували 16 сортів гороху, 10 сортів нуту і сочевиці, 16 проса, 30 сортів і гібридів сорго, а також 6 сортів льону олійного та сафлору. 

«Сьогодні науковці роблять величезний внесок у нарощування виробництва аграрної продукції та укріплення продовольчої безпеки країни. За результатами минулого року селекціонери Національної академії аграрних наук вивели 235 сортів та гібридів сільськогосподарських культур. Вони проходять державну науково-технічну експертизу», — сказав президент НААН Ярослав Гадзало

Учасники дня поля також ознайомилися з роботою сучасних тракторів і знаряддя для основного обробітку ґрунту, сівби, догляду за посівами, збирання врожаю, а також поливною технікою від провідних виробників. Крім того, учасники відвідали закладений з осені 2017 р. стаціонарний дослід з вивчення систем органічного землеробства, який включає шестипільну сівозміну: горох — пшениця озима м'яка — нут — пшениця озима тверда — льон олійний — просо. 

 

Виконано за допомогою Disqus