В Україні запустили новий проект із контролю за висловлюваннями та діями політиків і партій

5 червня 2018 56 0
В Україні запустили новий проект із контролю за висловлюваннями та діями політиків і партій
Kurkul.com

AgroPolit.com запускає новий проект під назвою AgroPolitДетектор.

Ми розуміємо, що за рік в Україні відбудуться вибори ― президентські та парламентські. Аби не обирати «кота у мішку», ми пропонуємо нашим читачам ознайомитися із ключовими аграрними ідеями з розвитку АПК в програмах політичних партій та ключових політичних гравців ринку. Крім того мета цього проекту ― також проконтролювати та показати, як виконуються вже дані агрообіцянки українським політикумом.

Протягом року AgroPolit.com, Latifundist.com, Kurkul.com та Elevatorist.com на своїх сторінках покажуть, як основні політичні партії та гравці бачать вирішення ряду гарячих питань для АПК: ринок землі, стратегії розвитку сектору, реформування системи бюджетної підтримки, розвиток фермерства, місце агрохолдингів на агарній мапі України тощо.

Сьогодні ми презентуємо перший матеріал із цієї серії, присвячений земельній реформі. Нещодавно Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) виніс рішення усунути порушення прав власників паїв щодо розпорядження цими земельними ділянками. Тобто іншими словами ― скасувати протягом двох років мораторій. У графіці AgroPolitДетектор ви знайдете відповіді на такі запитання: що сьогодні собою являє земельний ринок України, яка частка земель ― під дією мораторію, яка перебуває в оренді і поза нею, скільки землі знаходиться у «тіні», яка структура українських чорноземів (по показнику приналежності до держорганів, пайовиків тощо), яка вартість оренди у нас і в інших країнах та багато іншого, а також ― яку модель земреформи сьогодні обговорюється у владі. Доки Міністерство аграрної політики та продовольства України зволікає з подачею в Раду проекту закону «Про обіг земель с/г призначення», прийняття якого є необхідною умовою зняття мораторію, члени аграрного парламентського комітету активно розробляють свої моделі безпечного запуску ринку землі. Одну з них підготував і подав на публічне обговорення депутат від «Самопомочі» Іван Мірошніченко. У графіці також подані 4 ключові етапи його  концепції, а також потрібні для  їх запуску умови.

Детальніше, графіку дивіться за посиланням

Виконано за допомогою Disqus