Фермери зможуть отримувати кредит під заставу худоби

5 червня 2018 196 0
Велика рогата худоба під заставу
pixabay.comВелика рогата худоба під заставу

Rabobank запускає проект, який буде контролювати поголів'я великої рогатої худоби на величезних відстанях, повідомляє Milkua.info.

Проект носить назву Moovement. Він дозволить виробникам тваринницької продукції отримувати кредити під заставу худоби.

«Наша початкова ідея полягала в тому, щоб допомогти невеликим виробникам тваринницької продукції в країнах, що розвиваються. Оскільки у більшості з них немає землі, то у них відсутня застава, зазвичай необхідна для отримання банківського кредиту. Їх єдиними активами є їхня худоба. Але щоб корова стала запорукою, її потрібно контролювати 24 години на добу 7 днів на тиждень», — розповів керівник проекту Роел Ван де Венн.

Проконсультувавшись з австралійськими тваринниками, представники банку з’ясували, що основна проблема полягає в контролі стад, які налічують тисячі голів і пасуться на величезних територіях.

«Фірма фахівців IT, що базується в Нідерландах, працює над пристроями стеження і вже випустила прототипи. Як тільки вони будуть протестовані, ми плануємо налагодити виробництво», — розповів Роел Ван де Венн.

Він вважає, що така технологія має великий потенціал, так як великі ранчо також є нормою в таких країнах, як США, Бразилія та Аргентина.

Технологію можна також використовувати для аналізу продуктивності та контролю. Ґрунтуючись на зібраних даних, можна буде формувати поради фермерам у залежності від умов трави і води в реальному часі або стану худоби.

Читайте більше про сигнали корів у матеріалі Kurkul.com «Сигнали корів, або Чому корови ніколи не брешуть?»

Виконано за допомогою Disqus