«Нічний» обприскувач Amazone став причиною конфлікту між Агрофірмою Привілля та дилером Тріа (ОНОВЛЕНО)

6 червня 2018 1208 0
Той самий обприскувач Amazone Pantera на подвір'ї підприємства
Traktorist.uaТой самий обприскувач Amazone Pantera на подвір'ї підприємства

В грудні 2016 р. «Агрофірма Привілля» вирішила поповнити парк техніки самохідним обприскувачем. До директора агрофірми звернулася з комерційною пропозицією група компаній «Тріа». Деталі читайте у матеріалі «Amazone Pantera роздору. Тріа vs. Агрофірма Привілля» на Traktorist.ua.

«До мене, як до директора ПСП «Агрофірма Привілля» (Луганська область), звернулися представники групи компаній «Тріа», представившись офіційними дилерами компанії Amazone, з комерційною пропозицією з продажу обприскувача, який буде виготовлений на заводі Amazone спеціально для нас, з тими характеристиками, які необхідні нашому підприємству. Будучи дуже зацікавленим в придбанні, в грудні 2016 р. я, разом з представниками, як вони називають себе — групи компаній «Тріа», відвідав завод Amazone, з метою переконатися і перевірити технічні дані самохідного обприскувача Pantera», — розповідає в листі-поясненні директор ПСП «Агрофірма Привілля» Дмитро Оденчук.

За його словами, він взяв участь у тест-драйві машини, і разом з керівником відділу продажів «Тріа» склали перелік опцій і функцій, які були потрібні для задоволення потреб підприємства.

Після чого, між групою компаній «Тріа», а саме з підприємством, від імені якого вони уклали угоду ТОВ «Агро Шлях» та ПСП «Агрофірма Привілля» було укладено договір купівлі-продажу, в якому була вказана специфікація поставки обприскувача.

Наприкінці лютого до Дмитра Оденчука зателефонував керівник представництва у Східній Україні ГК «Тріа» Андрій Карцев, який повідомив, що група компаній «Тріа» отримала лист від заводу Amazone з повідомленням, що підприємство не встигає виготовити обприскувач і в зазначений термін (до 20-го квітня) компанія не встигне поставити машину.

Але представників Агрофірми запевнили, що дилер може поставити подібний обприскувач з характеристиками, які повністю задовольнять підприємство. Вартість машини становила €342 тис. Підприємство повністю оплатило ціну машини.

Коли агрофірма отримала обприскувач, його запустити так і не вдалося.

«При передачі нам навіть не вдалося переконатися, чи відповідає він [обприскувач] всіма характеристиками. Більш того, фахівцям фірми «Агро Шлях» не вдалося запустити і налагодити обприскувач. Хоча вже тоді в акті було зазначено, що обприскувач не відповідає специфікації, а при введенні в експлуатацію в умовах поля і зовсім було виявлено, що він не має тих опцій, на які ми розраховували і не може бути використаний в нашій місцевості. Таким чином, було встановлено, що нам був переданий товар неналежної якості, більш того — були виявлені недоліки, які не можна усунути», — продовжує розповідь директор.

За словами адвоката підприємства Дмитра Наумова, з претензією до постачальника агрофірма звернулася на 4-5 день після купівлі машини. Коли представники затребували у «Тріа» будь-які реєстраційні документи, їм було відмовлено.

Як повідомив Дмитро Оденчук, після звернень до компанії «Агро Шлях», їх представники кілька разів приїздили лагодити обприскувач без відома керівництва агрофірми, замінюючи деякі блоки. Директор підприємства постфактум отримував поштою акти виконаних робіт, які відмовлявся підписувати. Під час таких маніпуляцій, обприскувач встиг напрацювати більше сотні мотогодин.

Агрофірма вирішила звернутися до представника німецького виробника техніки в нашій країні «Амазоне-Україна».

У відповідь на лист-скаргу від «Агрофірми Привілля», директор компанії «Амазоне-Україна» Олександр Грідін вказав, що у взаємовідносинах щодо поставки обприскувача на підприємство, «Агро Шлях» не діяв як дилер Amazone і не купував машину у представництва німецької компанії. Більше того, не дивлячись на те, що «Агро Шлях» є офіційним дилером «Амазоне-Україна» з продажу, за виключенням обприскувачів Amazone Pantera H. Це пов’язано з тим, що у «Агро Шляху» відсутні підготовані за стандартами Amazone спеціалісти для проведення сервісних та ремонтних робіт.

ГК «Тріа» прокоментувала ситуацію, що склалася з обприскувачем.

«Згідно запиту обприскувач було поставлено у квітні 2017 р. При цьому, у поставленій комплектації машини відрізнявся тип коліс (повинні були поставлені колеса 380/90 R46, а поставлені фактично 320/90 R54). Відмінність була виявлена та усунута дилером, шляхом заміни», — ідеться в офіційному листі «Тріа».

Зі слів дилера, задля дотримання угоди із покупцем було замовлено колеса необхідного діаметру, що значився у специфікації до підписаного договору. Їх поставили у господарство у червні 2017 р.

«Надалі господарство повідомило, що машина їм не підходить та попросила сприяти перепродажу. Для агрогалузі таке питання не є рідкістю, тому «ТРІА» погодилось та вжило можливих заходів для анонсування — виставлення техніки на продаж. Оскільки процес продажу може зайняти певний час, водночас «ТРІА» запропонувала викуп агрегату з урахуванням зносу з різницею у першопочатковій ціні — 15%. На цю пропозицію господарство не відреагувало. Натомість висунуло вимогу доукомплектувати обприскувач опційним пристроєм, що не входив у початкову комплектацію та вартість. Після низки перемовин «ТРІА» погодилась на поставку опції, та господарство відмовилось. Тоді «ТРІА» запропонувало поставити НОВИЙ аналогічний агрегат із врахованою цією опцією — безоплатно ВЗАМІН старого обприскувача», — йдеться у листі дилера.

На підтвердження «Тріа» надала всю необхідну документацію.

Від господарства відповіді дотепер не отримали. Та не маємо уявлення про чіткі наміри господарства щодо експлуатації та володіння машиною.  

Довідка: ТОВ «Агро Шлях» зареєстроване в Україні і є однією з низки компаній, що здійснюють продаж техніки під брендом Група компаній «ТРІА».

«ТРІА» є дилером AMAZONE, при цьому дилерська угода діє на всі регіони без обмежень, і обмежується лише чинними кордонами України, крім того, не обмежує можливість продажу жодного товару виробництва AMAZONE на території дії угоди. Статус дилера, зокрема, передбачає створення та реалізацію мережі реалізації продукції, а також сервісне обслуговування.

ГК «ТРІА» має сертифікати про навчання фахівців, видані представником виробника.  Дотепер «ТРІА» не отримували звернень про невідповідність комплектації поставлених товарів. Компанія цінує довіру постійних партнерів.

А висунуті ПСП «Агрофірма Привілля» звинувачення вважає безпідставним зазіханням партнера на ділову репутацію групи компаній «ТРІА» як постачальника. Зі свого боку ГК «ТРІА» та AMAZONE традиційно вживають максимум дій для забезпечення с/г виробників якісною технікою, зокрема підбором, сервісним обслуговуванням, вигідними ціновими пропозиціями.

Деталі читайте у матеріалі «Amazone Pantera роздору. Тріа vs. Агрофірма Привілля» на Traktorist.ua.

Виконано за допомогою Disqus