Україні потрібна нова програма регулювання АПК — Івченко

13 червня 2018 164 0
Україні потрібна нова програма регулювання АПК — Івченко

В Україні необхідно створити стратегічну програму, яка регулюватиме АПК. Для цього необхідно об’єднати експертів, аграрні асоціації, керівників аграрних підприємств, фермерів і сформувати спільне бачення нового аграрного курсу, пише Agropolit.com.

Про це під час панельної дискусії «Новий аграрний курс України» сказав народний депутат, член фракції «Батьківщина» й заступник голови аграрного комітету ВРУ Вадим Івченко.

Раніше «Батьківщина» та аграрні асоціації пропонували продовжити земельний мораторій на 5 років.

Вадим Івченко підкреслив, що їхня політична сила постійно робить кроки для відродження аграрної галузі. Також нардеп нагадав, що недавно був підписаний Меморандум «Новий аграрний курс України» про співпрацю щодо проведення реформ у сільському господарстві та забезпечення розвитку сільських територій.

«Аграрна галузь потребує особливої уваги та підтримки. А що ми бачимо сьогодні? За 4 роки каденції цього парламенту було прийнято всього 2 земельні закони. Аграрне рейдерство захлиснуло країну, державну допомогу надають виключно олігархам, які можуть пролобіювати відповідні закони. Люди тікають із села, бо там немає ні роботи, ні умов для життя. В усьому світі аграрне виробництво прямо пропорційне розвитку сільських територій. Що вище та ефективніше виробництво, то швидше розвивається сільська територія і краще живуть люди», — наголосив політик.

Нардеп Вадим Івченко зазначає, що маємо спільно розробити стратегічну програму, яка регулюватиме всі сфери аграрного сектору.

«Одна з небагатьох реформ, яка точно піде на користь людям і про яку можна сказати, що вона вдасться, це селянська аграрна реформа. Чи не вперше за всю історію не лише незалежності України, а й, мабуть, за нашу свідому історію, ми на перше місце маємо поставити людину», — сказав народний обранець.

За словами Вадима Івченка, така реформа створить для українців додаткові стимули і стане прикладом державницької позиції з вектором на людей і село.

Виконано за допомогою Disqus