Профільним асоціаціям в Україні пропонують надати право законодавчої ініціативи

18 червня 2018 59 0
Профільні асоціації можуть отримати нові повноваження
cissrm.ruПрофільні асоціації можуть отримати нові повноваження

Професійні асоціації з представників громадських організацій та експертів можуть отримати право законодавчої ініціативи. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Таку пропозицію висловила лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко. Про це вона сказала на відкритті Всеукраїнського форуму «Новий курс України», який організувала її політична сила у Києві.

За словами Юлії Тимошенко, партія ініціює створення до 20 профільних асоціацій, зокрема, асоціації з питань розвитку агросектору, підприємництва та інші. Останні, за її словами матимуть право ініціювати закони та стати «інститутами представництва народу».

«Ми маємо наділити їх сильним, впливовим статусом і правом законодавчої ініціативи», — наголосила лідерка «Батьківщини».

На її думку, всеукраїнські профільні асоціації матимуть широкі повноваження, які включатимуть: внесення проектів актів уряду та пропозицій до них, пропозиція кандидатів на посади в органи виконавчої влади, нагляд за виконанням нормативних актів, звернення до суду із заявою про злочин, ініціатива проведення перевірок контрольними органами, ініціатива звільнення посадових осіб контрольних органів.

Кожна асоціація, за її словами, складатиметься з представників громадських організацій, професійних спілок, академічні заклади, вищі навчальні заклади, аналітичні центри, роботодавці.

Виконано за допомогою Disqus