Фермери півдня України отримають допомогу від канадської асоціації

11 червня 2018 335 0
MEDA пітримує бджільництво та овочівництво
Kurkul.comMEDA пітримує бджільництво та овочівництво

Місцева влада Мелітополя і Менонітська асоціація економічного розвитку (MEDA) підписали меморандум про співпрацю. Бюджет проекту на південні області України перевищує 19 млн канадських доларів (приблизно 14,6 млн американських доларів) та фінансується урядом Канади. За словами представника MEDA Дмитра Ніколаєва, сторони проекту планують підвищити конкурентоспроможність малого і середнього бізнесу. Про це повідомляє Agroday.com.ua.

Головні завдання меморандуму полягають у підтримці і розвитку малого та середнього бізнесу в сфері плодоовочівництва та бджільництва, розвитку ринкової інфраструктури і сприянні в організації експорту продукції плодоовочівництва та бджільництва.

Представники  проекту розраховують, що до кінця 2021 р. їхніми партнерами стануть не менше 44 тис. українських малих і середніх виробників. Вони реалізують не менше 50 тис. т продукції на суму близько $40 млн.

Як зауважив міський голова Сергій Мінько, місцевим бізнесменам необхідна не тільки фінансова, а й технічна підтримка. На сьогоднішній день вони зіштовхнулися з масою викликів: впровадження нових технологій, нові ринки збуту, їм необхідна інформаційна підтримка і технічна допомога. Проект надасть їм можливість ознайомитися з діючими практиками і застосувати їх у своїй діяльності.

«Це, в тому числі, створення логістичних центрів для об’єднання зусиль, щоб товарно-експортні партії були удостоєні уваги зовнішніх покупців. Завдання меморандуму — направити виробничників і підказати, якими короткими шляхами можна досягти нових висот», — заявив Сергій Мінько.

Діяльність MEDA на сьогоднішній день охоплює 60 країн світу та надає повний спектр економічних і фінансових послуг з просування продукції на ринку.

Виконано за допомогою Disqus