Експерти здійснили обробку поля соняшника за допомогою дрона

27 червня 2018 124 0
Обробка поля соняшника за допомогою дрона
Kurkul.comОбробка поля соняшника за допомогою дрона

У п’ятому випуску Smart Field вирішували проблему знищення шкідників соняшника за допомогою дрону. Про це повідомляє Latifundist.com.

Агрономи ALFA Smart Agro на полосі шириною приблизно 50 м від посадки соняшника зареєстрували присутність шкідників. Щоб вирішити цю проблему, необхідно було внести інсектицид Разит® за допомогою дрона-обприскувача з 10-літровим баком.

«Ключова особливість цього апарату —- високоточне пілотування по обраній траєкторії. Октокоптер Agras MG-1S — це вже друге покоління цієї моделі з новим програмним забезпеченням, яке дозволяє мінімізувати роботу оператора», — пояснює менеджер компанії Fly Technology Андрій Задерей.

За словами експерта, функція оператора зводиться до маркування ділянки (в систему вводяться GPS-координати), введення параметрів обприскування (висота польоту над культурою, швидкість польоту, швидкість подачі рідини і т.д.), промивання бака. Все інше відбувається в автоматичному режимі. Пілотові навіть не треба вручну садити дрон — виконавши місію, він повернеться на місце зльоту самостійно.

На підготовку апарату йде близько півгодини. Перш ніж наповнити бак безпілотника, потрібно розрахувати концентрацію препаратів. Фахівці ALFA Smart Agro розрахували, що на 10 л води беруть 150 мл інсектициду і 120 мл ПАР. Цією сумішшю планується обробити 0,8 га.

За 7 хв інсектицидом була оброблена площа 0,4 га. На це пішло трохи більше 30% заряду акумулятора.

«Обробка за допомогою дронів — технологія, яка підходить для садівників, ягідників. Або ж для невеликих площ, як у випадку з цими соняшниками. Вона розвивається, і її потрібно вивчати», — каже продакт-менеджер ALFA Smart Agro Валерій Литвиненко.

Важливо зауважити, що Разіт® — нова розробка ALFA Smart Agro. Це інноваційний препарат контактно-системної дії, до складу якого входять імідаклоприд, ацетаміприд і альфа-циперметрин. Унікальна формула забезпечує швидкий вплив на шкідників і довгий період захисту.

Виконано за допомогою Disqus