FreshBot і Kurkul.com презентують огляд цін на ягоди

27 червня 2018 273 0
FreshBot і Kurkul.com: огляд цін на ягоди
Kurkul.comFreshBot і Kurkul.com: огляд цін на ягоди

Щотижневий моніторинг актуальних цін на ягоди обов’язково стане в нагоді українським фермерам. Відтепер Kurkul.com публікуватиме огляд цін на базі даних спеціального додатка FreshBot — проект онлайн-моніторингу цін на свіжі фрукти та овочі по всьому світу.

Наразі засновник стартапу FreshBot і консультант з експорту компанії Vinaigrette LLC Максим Кулик розповів, чим жив ягідний ринок цього тижня.

Лохина

Станом на 26 червня ціна свіжої лохини з поля коливається від 150 до 220 грн/кг залежно від якості ягоди і упаковки. Минулого тижня ціна була 180-270 грн/кг. Магазини торгують ягодою по 330-379 грн/кг.

Суниця садова (полуниця)

Цього тижня у зв'язку зі зменшенням пропозиції суниці садової її ціна почала зростати. Якісну ягоду з поля виробники продають по 30-40 грн/кг. У цей час магазини торгують ягодою по 40-50 грн/кг.

Малина

Суттєвих коливань у ціні на малину поки немає. Відпускні ціни у виробників коливаються в межах від 15 до 30 грн/кг, а магазини продають цю ягоду по 50-65 грн/кг.

Кавун

Цього тижня кавун продемонстрував рекордне падіння ціни. Через спекотну погоду на початку сезону кавун пропонують в 2 рази дешевше, ніж минулого тижня. Сьогодні можна отримати пропозицію на цю ягоду за ціною 2,5-3,0 грн/кг, а в магазинах розпродають дорогі залишки по 9-14 грн/кг.

Диня

Обмежена пропозиція динь минулого тижня тримала ціну в межах від 15 до 25 грн/кг. На цьому тижні з'явилося більше сортів і більша кількість продукції на ринку, що спровокувало падіння ціни до 7-15 грн/кг залежно від сорту.

Продовжуємо стежити за цінами з Kurkul.com i FreshBot!

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою