За тонну органічного амаранту можна отримати 35 тисяч гривень

29 червня 2018 42326 0
Цвіт амаранту
superagronom.comЦвіт амаранту

Наразі в Україні працюють понад 30 виробників амаранту. Вирощують його на різній площі — від кількох гектарів до 150 га. За середньої врожайності в 2 т/га та ціни товарного насіння 25 тис. грн/т з гектара можна отримати від 50 тис. грн виручки. Органічний амарант купують ще дорожче — 35 тис. грн/т, пише Superagronom.com.

Усе більше українських фермерів цікавляться амарантом. Рентабельність його вирощування доволі висока, а попит набагато перевищує існуючу пропозицію. Переробні підприємства вже зараз укладають угоди на викуп 100% майбутнього врожаю

Крім того, у 2018 році посівні площі під амарантом в Україні склали 800 га, що в 3,2 рази більше, ніж торік. Про це повідомив голова Асоціації виробників амаранту та амарантових товарів Олександр Дуда.

Водночас, за словами експерта, таких посівних площ все одно є недостатньо для забезпечення переробних підприємств необхідною сировиною.

Олександр Дуда додав, що найбільші площі під амарантом за всю історію України були в 2003 році. Тоді вони складали близько 35 тис. га.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою