В Україні не вистачає агрономів — експерт

2 липня 2018 427 0
В Україні не вистачає агрономів — експерт
Kurkul.com

Наразі в Україні спостерігається дефіцит агрономів. Про це повідомила директор Аграрної консалтингової групи Ліна Доценко, передає 1NEWS.

«Сьогодні в нашій країні відчувається гострий дефіцит агрономів, в аграрних компаніях зараз величезна проблема з агрономами», — підкреслила експерт.

Вона додала, що аграрний сектор за роки незалежності дуже сильно піднявся, в рази, однак, на жаль, в Україні є величезний дефіцит агрономів.

«Взагалі, у нас зараз спостерігається дефіцит будь-якої кваліфікованої робочої сили. Це проблема. Наприклад, для того, щоб до нас в компанію взяти людину, нам довелося чотири місяці проводити інтерв’ю кожен день. При цьому наші вузи, які щороку випускають фахівців для аграрного сектору, на жаль, випускають дуже слабо підготовлених людей», — пояснила Ліна Доценко.

На думку експерта, наші університети абсолютно відірвані від українського аграрного бізнесу, і від світової науки. Вони взагалі не беруть участь у різних світових дослідженнях. У них старі підручники, викладачі, які ніде не бувають.

Виконано за допомогою Disqus