Найближчі 10 років ціни на с/г продукцію будуть низькими — ФАО

4 липня 2018 145 0
Найближчі 10 років ціни на с/г продукцію будуть низькими — ФАО
pixabay.com

За прогнозом ОЕСР-ФАО 2018-2027 рр. відзначатимуться ослабленням зростання глобального попиту на сільськогосподарські товари і продукти харчування, а також про подальше підвищення продуктивності в цьому секторі. Як результат, ціни на основні сільськогосподарські товари залишаться на низькому рівні протягом наступного десятиліття. Про це повідомила прес-служба ФАО.

«Протягом найближчого десятиліття світове виробництво сільськогосподарської продукції та риби виросте приблизно на 20%, але цей показник буде в значній мірі варіюватися в різних регіонах. Очікується стійке зростання в регіонах, що розвиваються з більш стрімким зростанням населення, включаючи країни Африки на південь від Сахари, Південну і Східну Азію, а також Близький Схід і Північну Африку. Навпаки, в розвинених країнах, особливо в Західній Європі, очікується зниження темпів зростання виробництва», — ідеться в повідомленні.

З уповільненням зростання споживання і виробництва, темпи зростання торгівлі сільськогосподарськими продуктами і рибою скоротяться в два рази в порівнянні з попереднім десятиліттям.

Обсяги виробництва сільськогосподарської продукції в Європі і Центральній Азії зростуть за наступне десятиліття на 9%. При цьому 55% ​​зростання буде забезпечено за рахунок зернового сектора, в той час як сектор тваринництва забезпечить 38% зростання, а рибальство — 7%.

«Регіон продовжить залишатися основним експортером пшениці з ключовими країнами-експортерами, такими як Росія, Україна і Казахстан, сукупна частка експорту яких становить 24%. За рахунок збільшення обсягів виробництва пшениці частка цих трьох країн в світовому обсязі експорту пшениці зросте з 33% до 35%», — йдеться в повідомленні.

Виробництво молока в регіоні до 2027 р. виросте на 9% в порівнянні з 2015-2017 рр. Європа і Центральна Азія є найбільшими виробниками сиру в світі, на частку яких припадає близько 52% всього світового виробництва.

Виконано за допомогою Disqus