ФАО роздала 150 бджолосімей господарствам на сході України

4 липня 2018 1035 0
ФАО виділила фермерствам Сходу України 150 сімей бджіл
Kurkul.comФАО виділила фермерствам Сходу України 150 сімей бджіл

У рамках програми реагування у надзвичайних ситуаціях ФАО виділила 150 бджолиних сімей домогосподарствам у Донецькій і Луганській областях. Кожна з сімей налічувала 35 тис. бджіл. Таку допомогу змогли отримати 50 невеликих фермерств з селищ Волноваського району Донеччини і Станично-Луганського району Луганщини, розташованих в межах восьми кілометрів від лінії зіткнення. Про це повідомляє прес-служба ФАО.

Читайте також: Україна медова: проблеми і успіхи галузі очима пасічника

«Ми розглядаємо бджільництво як важливе заняття і частину сільського життя у всьому світі, а також як ключову діяльність, яка приносить дохід. В українських сільських громадах, де можливості заробітку обмежені, маломасштабне бджільництво може в значній мірі сприяти підвищенню стійкості уразливих груп населення», — сказав координатор програм ФАО Андре Арріаза.

Кожному бенефіціару надали три сім’ї бджіл і повний необхідний набір інструментів для бджільництва. До набору входять медогонка, димар, захисна форма і маска, фільтри і 5 кг воску. Також для фермерів були проведені спеціалізовані тренінги і надані покрокові посібники по вирощуванню бджіл і збору меду.

«Бджолярі можуть отримати додаткові активи, використовуючи мед і бджолиний віск для виробництва вторинних продуктів. Наша програма спрямована не тільки на навчання по вирощуванню бджіл, але і на пояснення того, що продаж вторинного продукту може принести набагато більший прибуток виробнику, ніж продаж меду як такого», — додав Андре Арріаза.

Як зауважують спеціалісти ФАО, бджільництво не потребує наявності цінних земель. В залежності від типу, вулики можна розміщувати на деревах, у болотистій місцевості чи на плоских дахах будинків. Завдяки цьому бджільництвом можуть займатися дрібні землевласники і люди без земельних ділянок.

Читайте також: Руслан Марков: ФАО допомагає кооперативам господарювати ефективніше

Виконано за допомогою Disqus