«Базікати — не робити». Фермер звинувачує МінАПК в бездіяльності (ВІДЕО)

5 липня 2018 411 0
Директор СВК «Перемога» Віктор Грищук
Kurkul.comДиректор СВК «Перемога» Віктор Грищук

Для економічного розвитку держави повинна бути чітка політична «культура». Стабілізація прозорих та зрозумілих податків на 5 років дасть змогу фермерам укріпитися та покращити своє господарство за цей період. Таку думку висловив директор СВК «Перемога» Віктор Грищук.

За його словами, якщо у діяльність сільськогосподарського підприємства держава не буде втручатись та стабілізує років на п’ять прозорі зрозумілі податки з обігу, фермерства зможуть розвиватися.

«Не втручатись у діяльність підприємства і стабілізувати на років п’ять прозорі зрозумілі податки. Я є не прихильником ПДВ. ПДВ на сьогодні це корупційна годівниця. Запропонувати замість цього фіксований на п’ять років податок з обігу. Український фермер за ці п’ять років гори переверне», — розповідає директор СВК «Перемога».

За словами Віктора Грищука, найкраще фермери почувались, коли був прийнятий фіксований сільськогосподарський податок.

«За останні три роки спец режим ПДВ обійшовся моєму господарству «всього» 2 млн грн. Ця сума була витягнута з мого річного бюджету. А я б міг на ці гроші починати відновлювати зрошення, підвищувати заробітню платню людям», — пояснює він.

На думку директора СВК «Перемога», у серйозних підприємців люди повинні стояти на першому місці, важливо цінувати їх працю. Адже навіть спеціалізована техніка буде бездіяльною та неефективною без освічених фахівців.

Виконано за допомогою Disqus