В Іраку заборонили фермерам вирощувати рис, кукурудзу та інші культури

8 липня 2018 469 0
В Іраку заборонили фермерам вирощувати рис, кукурудзу та інші культури

Уряд Іраку заборонив фермерам цього літа вирощувати рис, кукурудзу та інші культури. Такий указ вийшов через високі температури та нестачу опадів. Про це повідомляє agroxxi.ru.

Фермери таку ініціативу сприйняли негативно, адже місцева економіка дуже залежить саме від сільського господарства. Кожен п’ятий житель країни зайнятий у сільському господарстві.
Зараз через посуху сільськогосподарські угіддя в Іраку виглядають млявою пустелею, а фермери звинувачують владу в тому, що вони не в змозі модернізувати зрошувальні системи.
Також сільгоспвиробники вважають, що частково в бідах з водопостачанням винна сусідня Туреччина, яка побудувала греблі на Тигр і Євфрат у своїх інтересах.

Близько 70% поставок води в Ірак надходить з країн, розташованих вище за течією. Туреччина відкачує все більше води з Тигру і Євфрату, щоб забезпечити країну водою в умовах потепління клімату, що відзначається на Іраку.

Фермери продовжують вимагати від влади вирішити проблему з водопостачанням і в цілому переглянути свій підхід до сільського господарства, в тому числі, сприяти встановленню крапельного зрошення.

Виконано за допомогою Disqus