Скорочення попиту на яловичину можна компенсувати збільшенням експорту — експерти

15 липня 2018 102 0
Яловичина
pixabay.comЯловичина

На внутрішньому ринку знизився попит на яловичину, тому вітчизняні власники ВРХ планують зосередитись на випуску молока, а молодих бичків одразу пускати на забій. Аналітики ж прогнозують, що найближчим часом зменшення попиту на внутрішньому ринку буде компенсуватися збільшення експортних поставок. Про це повідомляє Milkua.info.

Минулого року у порівнянні з 2016 р. випуск яловичини в Україні знизився на 6,6%. Ще роком раніше зафіксовано зростання випуску на 8,6%.

Технології заморозки не  дуже поширені у виробників, про це свідчить показник свіжого м’яса за минулий рік — 78,5%.

Ринок яловичини був забезпечений вітчизняною продукцією у 2017 р . на 96,8%. Імпорт, який з 2,5 % дещо збільшився до 3,2%, в основному складає преміум-сегмент для роздрібної торгівлі та ресторанів.

Стимулом для розвитку українського виробництва яловичини в умовах низького попиту на внутрішньому ринку є розширення каналів експорту. Обсяг поставок на міжнародні ринки складає 30−40 тис. т/рік та існують значні перспективи зростання.

«Для реалізації експортного потенціалу вітчизняним виробникам необхідно адаптувати своє виробництво під міжнародні вимоги. Йдеться про підвищення якості та глибини переробки м'яса, адже його транспортування на великі відстані можлива тільки в замороженому вигляді», — підкреслюють експерти.

Гарантуванням успішного розвитку для вітчизняних виробників є освоєння методів переробки яловичини, які забезпечать сучасні стандарти якості.

Виконано за допомогою Disqus