Україна за рік збільшила імпорт м’яса на 30%

31 грудня 2018 134 0
Яловичина
Pixabay.comЯловичина

За 2018 р. Україна наростила обсяги імпорту м’яса та м’ясопродуктів. Оновлені прогнози аналітиків зазначають, що на кінець поточного року об’єми ввезення закордонного м’яса сягнуть 272 тис. т. у перерахунку на забійну вагу, що на 30,1% більше, ніж у 2017 р. Про це повідомляє Milkua.info.

Україна поставляє на зовнішні ринки переважно якісну м’ясну сировину, імпортує дешеву продукцію — м’ясо механічного обвалювання, тримінг тощо. Це суттєво відзначається на ціні м’яса: імпортована продукція у рази дешевша, ніж та, що на експорт.

За прогнозами аналітиків, імпорт яловичини в цьому році залишиться на тому ж рівні — близько 2 тис. т (у забійній вазі). А от об'єми ввезення свинини зростуть більш, ніж у п’ять разів — з 8 тис. т (у забійній вазі) у 2017 р. до 44 тис. т у поточному. Імпорт курятини, у порівнянні з минулим роком, збільшиться на 14% до 138 тис. т.

Крім основних видів м’яса та дешевої сировини, в Україну ввозять сало та субпродукти. Здебільшого ці види сировини застосовують у переробній галузі для виготовлення ковбас та інших м’ясопродуктів. Завдяки імпортному салу та субпродуктам виробники суттєво зменшують витрати.

Загалом дешева імпортна продукція та вищі ціни на експортну сировину останнім часом є характерними для українського ринку м’яса. Експерти прогнозують, що у найближчому майбутньому ситуація не зміниться.

Виконано за допомогою Disqus