Наноматеріал допоможе у боротьбі з паростками картоплі

21 липня 2018 91 0
Паростки картоплі
Ipmpotato.com.uaПаростки картоплі

Китайські вчені розробили наноматеріал для боротьби з паростками картоплі. Це також дозволяє зменшити вплив отруйної речовини та покращити умови зберігання врожаю.
При зберіганні картопля зазвичай проростає швидко, одночасно утворюючи значну кількість соланіну, токсичної речовини, яка загрожує здоров'ю людей. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

Утворення картопляних паростків можна регулювати за допомогою різних методів, таких як: температура, опромінення та використання хімічних інгібіторів.

Вчені з Інституту фізичних наук Хефей при Академії наук Китаю розробили новий наноматеріал, який може бути використаний в якості інгібітора росту картопляних паростків.

При зануренні картоплі у розчин на поверхні бульб утворюється гідрофобне покриття, яке й перешкоджає утворенню паростків та виділення соланіну.

Матеріал не проходить через шкірку картоплі, і перед приготуванням його можна змити, що гарантує безпеку харчових продуктів.

За даними дослідницької групи, дослідження забезпечує економічно ефективний і екологічно безпечний підхід до зберігання картоплі.

Виконано за допомогою Disqus