BASF завершив придбання активів Bayer

2 серпня 2018 194 0
BASF завершив придбання активів Bayer
pixabay.com

Компанія BASF завершила операцію з придбання частин бізнесу і активів компанії Bayer. Ця транзакція відкриває новий сегмент бізнесу насіння, неселективних гербіцидів і нематоцидних протруйників для компанії BASF. Про це повідомляє прес-служба компанії.

«Цей стратегічний крок доповнює наш портфель сільськогосподарських рішень важливими активами і покращує інноваційний потенціал компанії. В цілому, це забезпечує ще більш всеосяжне, розширене і приваблива пропозиція для наших клієнтів», — прокоментував голова Виконавчої ради і головний технічний директор BASF SE Мартін Брудермюллер.

Угода була підписана в жовтні 2017 р., а її доповнення — в квітні 2018 р. Компанія Bayer відмовилася від переданих BASF частин бізнесу через придбання компанії Monsanto за ціною € 7,6 млрд.

В результаті до BASF приєдналося понад 4,5 тис. мпівробітників Bayer.

Угода передбачає:

  • придбання глобального бізнесу гліфосінат-амонію компанії Bayer;
  • насіння основних сортів культур на окремих ринках і можливості їх селекції;
  • бізнесу насіння овочевих культур;
  • науково-дослідні платформи для виведення нових поліпшених сортів пшениці;
  • ряд продуктів для протруювання насіння;
  • деякі гербіциди на основі гліфосату в Європі, що використовуються переважно в промислових цілях; цифрову агроплатформу xarvio ™;
  • деякі дослідницькі проекти по неселективних гербіцидах і нематоцидах.

Ці транзакції вже завершені, за винятком угоди по переходу бізнесу насіння овочевих культур, закриття якої очікується в кінці третього кварталу 2018 р.

«Завдяки сильним рішенням від насіння до збору врожаю, які забезпечують ще кращі можливості і масштаби досліджень і розробок, ми збільшимо конкуренцію на ринку. Це означає, що клієнти отримають справжній вибір сьогодні і в майбутньому», — пояснив президент глобального підрозділу агрорішень BASF (Agricultural Solutions) Маркус Хельдт.

Серед активів Bayer компанія BASF в Україні також придбала науково-дослідний насіннєвий центр по роботі з зерновими колосовими в селі Центральному Київської області, Україна. Він є частиною глобальної мережі науково-дослідних центрів.

Щоб відобразити розширення сфери аграрного сегменту, підрозділ засобів захисту рослин BASF перейменовано в підрозділ агрорішень (Agricultural Solutions).

Нагадаємо, що 7 червня 2018 р Bayer успішно завершила придбання Monsanto.

Виконано за допомогою Disqus