Фермери заробили $18 млрд на ГМО у 2016 році

6 серпня 2018 106 0
Генетично модифіковані яблука
Environment.co.zaГенетично модифіковані яблука

Фінансова вигода фермерів від вирощування генно-модифікованих культур у світі за результатами 2016 р. склала $18,2 млрд, а враховуючи доходи з 1996 р. сягнула $186,1 млрд. Про це звітують фахівці британської аналітичної компанії PG Economics Ltd, повідомляє SuperAgronom.com.

Аналітики також зазначають, що за останні 21 років біотехнологія допомогла фермерам вирощувати високі врожаї, використовуючи менше ресурсів і більш надійно захищаючи рослини від шкідників і бур'янів.

«Найвищий приріст врожайності ГМ-культур зафіксовано в країнах, що розвиваються. У Південній Америці посіви ГМ-культур, допомогли фермерам зменшити кількість обробок полів, тим самим скоротити час між сівбою і збиранням врожаю, що у свою чергу дозволило їм вирощувати додатковий урожай сої після пшениці протягом того ж вегетаційного періоду. Завдяки більш високим врожаям і меншим витратам часу і грошей на боротьбу зі шкідниками та бур'янами, фермери отримали більш високі доходи. Це виявилося особливо корисним для фермерів в країнах, що розвиваються, де в 2016 р. було отримано в середньому $5 на кожний долар, інвестований в ГМ-насіння», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що близько 65% доходів припадало на прибутковість і приріст виробництва, а 35% — на економію коштів.

Виконано за допомогою Disqus