На Прикарпатті побудують м’ясопереробний завод

7 серпня 2018 3360 0
На Прикарпатті побудують м’ясопереробний завод
pixabay.com

У селі Вікторів Галицького району Івано-Франківської області побудують м’ясопереробний завод. Про це повідомляє Івано-Франківська ОДА.

Голова облдержадміністрації Марія Савка оглянула ділянку, де має бути зведений завод. Також вона обговорила питання інвестором всіх  етапів погодження будівництва відповідно до чинного законодавства.

Проте, зі зведенням заводу не все так просто. Точно виділеної ділянки для заводу немає. Про це йдеться у сюжеті.

«З лівої сторони — це ділянка, яка визначається для будівництва, яка належить до Вікторівської сільської ради,   а з правого боку це вже територія Крилосівської сільської ради», — говорить житель села Крилос, депутат Галицької райради Олег Прунько.

За його словами, ці території раніше були під владою Княжого Галича і зараз є заповідною територію. Тож будувати там нічого не можна. Поблизу знаходяться кургани.

«Закон Про археологічну і історичну спадщину говорить, що промилові обєкти недоцільно будувати у безпосередній близькості від історичних і археологічних памяток, якими є ці кургани», — заначив науковий співробітник національного заповідника «Давній Галич» Ігор Креховецький.

Після перемовин було прийнято рішення створити обласну робочу групу з інвестиційного супроводу даного проекту.

Виконано за допомогою Disqus