Українці навчилися вирощувати рибу та овочі на одній площі

7 серпня 2018 1504 0
Українці навчилися вирощувати рибу та овочі на одній площі
AQUAFARM

Компанія «AQUAFARM» почала використовувати технологію аквапоніки першою в Україні. У компанії вже зібрали урожай овочів, вирощених новим методом. Про це повідомила прес-служба компанії.

Проект «AQUAFARM» вже має перші плоди: томати, вирощені без використання агрохімії. Овочі та зелень, вирощені методом аквапоніки, є екологічно чистими, мають натуральний смак та аромат незалежно від пори року.

Крім овочів на аквафермі вирощують рибу: кларієвого сома та тилапію.

Суть методу, який освоїла компанія «AQUAFARM», полягає у тому, що риба збагачує воду органічними добривами і така вода з розчиненими органічними мікроелементами використовується для вирощування рослин.

Вирощування риби відбувається в рециркуляційних системах, що виключає вплив негативних зовнішніх факторів та без використання антибіотиків, чи інших речовин.

Така риба не містить патогенних бактерій та паразитів, які могли б становити небезпеку для людини, адже система, де вирощується риба — замкнена.

Вміст нітратів в овочах та зелені, вирощених за допомогою аквапоніки, нижче в 5-10 разів, в порівнянні з овочами, вирощеними традиційним методом.

Виконано за допомогою Disqus