Фермер незаконно розширив своє господарство

21 вересня 2015 100 0
Фермер незаконно розширив своє господарство
Latifundist.comФермер незаконно розширив своє господарство

У Запорізькій області голова одного з фермерських господарств порушив ст.1 Закону України «Про фермерське господарство», пише прес-служба прокуратури Запорізької області.

Як йдеться у повідомленні, Куйбишевська райдержадміністрація порушила вимоги ст. ст. 124, 134 Земельного кодексу України та інші нормативно-правові акти. Унаслідок цього голова одного з фермерських господарств, без належної процедури проведення земельних торгів, отримав за договором оренди земельну ділянку державної власності, вартістю у 1,6 млн грн, не для створення фермерського господарства, а для розширення вже існуючого. А це є порушенням ст.1 Закону України «Про фермерське господарство».

«Прокурорська перевірка додатково встановила, що ця земельна ділянка, відповідно до договору оренди землі, помилково була передана не для ведення фермерського господарства, як на те вказували відповідні розпорядження голови РДА, а для товарного сільськогосподарського виробництва. Під час укладання договору його сторонами, які одночасно були відповідачами у судовій справі, не дотримано істотні умови – порушено норми законодавства у договорі орендної плати, що стало однією з підстав визнання цього договору оренди недійсним», — пише сайт.

Також додається, що прокуратура повернула державі землю вартістю 1,6 млн грн.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою