USAID і AgroGeneration реалізують в Україні сільгосппроект

22 вересня 2015 102 0
USAID і AgroGeneration реалізують в Україні сільгосппроект
Кurkul.comUSAID і AgroGeneration реалізують в Україні сільгосппроект

У Харківській області можуть реалізувати проект у сфері сільського господарства вартістю $2,5 млн, що орієнтований на допомогу малим виробникам.

Це питання обговорювалося під час зустрічі заступника голови Харківської облдержадмігністрації Марка Беккера з координатором в Україні від Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Фаррухом Тоіровим та Міжнародним експертом з розвитку проектів Пітером Лейфертом, пише прес-служба Харківської облдержадміністрації.

За словами міжнародного експерта з розвитку проектів Пітера Лейферта, у Харківській області може бути реалізований спільний проект USAID і компанії AgroGeneration з загальним бюджетом у $2,5 млн.

«Це може бути створення малого бізнесу або переміщення бізнесу із зони конфлікту на сході країни. Також можемо зайнятися юридичною або правовою допомогою тим, хто хоче перемістити свій бізнес, допомогти у сфері бізнес-інкубаторів. Для нас важливо, щоб ми могли це робити через місцеву організацію, але при цьому спільно з урядом координувати реалізацію програми. Агентство USAID зацікавлене у тому, щоб гроші, які будуть виділені, були спрямовані у приватний сектор. Програма стосуватиметься більше дрібного бізнесу», — розповів Питтер Лайферт.

Фаррух Тоіров зазначив, що у Харківській області програми будуть сфокусовані на допомозі малим виробникам, які, об'єднавшись у кооперативи, зможуть стати частиною великого агарного бізнесу.

«Завдання програм — полегшити таким виробникам доступ до ринку та допомогти вести сільське господарство у більш якісних умовах», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою