Спеціальні світлодіоди допоможуть овочам проявити лікувальні властивості

12 серпня 2018 122 0
Світлодіоди для освітлення у вирощуванні овочів
Edition.cnn.comСвітлодіоди для освітлення у вирощуванні овочів

Сміливий експеримент з дослідження впливу світлодіодного освітлення на властивості овочевих культур проводить японська компанія Nichia. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

Японський LED-гігант, Nichia, побудував завод з виробництва лабораторних рослин в Шанхаї. Мета проекту — перевірити, як різні світлодіодні джерела впливатимуть на зміну властивостей рослин та як таким шляхом отримати овочі з лікувальними властивостями.

Голова і президент шанхайського і тайванського представництва Nichia Чун Чіа Тай повідомив, що поєднавши синій світлодіод з різними люмінофорами вченим компанії вдалося створити штучний освітлювальний елемент для прискорення росту овочевих культур.

Також фахівці компанії працюють над тим, як за допомогою тих самих світлодіодів отримати рослини наділені лікувальними властивостями. За словами Чун Чіа Тая, якість овочів можна регулювати шляхом зміни спектра освітлення.

Вже отримані результати по овочах з більш низьким вмістом цукру, які використовують в їжу люди, що страждають на цукровий діабет. Завдяки своїй унікальній технології змішування люмінофорів зі світлодіодами компанія планує вивести технології тепличного освітлення на новий рівень.

Виконано за допомогою Disqus