Через посуху Європа може зібрати найгірший за 40 років урожай

17 серпня 2018 111 0
Овочі
pixabay.comОвочі

Через сильну спеку і тривалу посуху обсяг врожаю овочів відкритого грунту і їх якість значно погіршилися на основних виробничих регіонах ЄС. Європейська асоціація овочепереробної промисловості (PROFEL) у Брюсселі зазначає, що положення виробників і переробників є найгіршим за останні 40 років. Про це повідомляє Agroxxi.

Це першочергово стосується виробництва овочів для заморозки і консервування. Зменшення обсягу і нерегулярні поставки свіжих овочів мають негативні наслідки для овочівників та переробних підприємств. Для них це провісник зниження прибутку.

За даними асоціації, втрати доходу для виробників гороху становлять від 20% до 50%. Така ж ситуація склалася і з бобовими культурами. Для цибулі очікується, що врожайність знизиться в діапазоні 15-50%

Перший врожай овочів у деяких регіонах Півдня Європи був пошкоджений ураганами, опадами і градом, а капуста зимового врожаю навіть не посіяна.

PROFEL зазначає, якщо посуха продовжиться, то виробництво овочів, зібраних восени і взимку, також постраджає. Врожайність буде значно нижчою за середню.

Виконано за допомогою Disqus