Аграріям компенсуватимуть 50% від кредиту

5 червня 2015 85 0
Аграріям компенсуватимуть 50% від кредиту
Zkrp.molod-kredit.gov.uaАграріям компенсуватимуть 50% від кредиту

Компенсація ставок за кредитами для агропромислового комплексу буде надаватися в розмірі 50% від облікової ставки Національного банку України, що діє на момент нарахування відсотків. Про це зазначається у постанові Кабінету міністрів України «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» від 29 квітня 2015 р. № 300.

Як йдеться в документі, компенсація буде надаватися на конкурсній основі за умови, що сума відсотків за користування кредитом не перевищуватиме 30% річних.

«При цьому компенсації підлягатимуть процентні ставки за кредитами, отриманими на закупівлю насіння, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, кормів, ветпрепаратів, сільгосптехніки та обладнання, а також будівництва тваринницьких ферм, закупівлю худоби, птиці», — зазначається у Постанові.

У документі також повідомляється, що головним розпорядником коштів є Міністерство аграрної політики та продовольства України, а розпорядниками на місцях — департаменти агропромислового розвитку облдержадміністрацій.

«При цьому Мінагропрод буде розподіляти кошти між відповідними департаментами в пропорційно середньорічному обсяг виробництва за попередні 3 роки. У той же час, за підсумками дев'яти місяців поточного року міністерство в разі потреби зможе здійснювати перерозподіл коштів між департаментами», — сказано в тексті Постанови.

Виконано за допомогою Disqus